VIDEO U Crno more srušio se zrakoplov u kojem je bio zbor Crvene armije i novinari

Piše: Dražen Prša

Kako prenosi novinska agencija Interfax zrakoplov ruskog ministarstva obrane TU-154 u kojemu su bile 92 osobe, nestao je s radara nad Crnim morem.

Avion su pronašle spasilačke ekipe u Crnom moru, blizu obale kod Sočija, prenosi Interfax.

I druge novinske agencije prenose da je vojni zrakoplov nestao s radara ubrzo nakon polijetanja iz Sočija, poznatog crnomorskog turističkog odredišta.

U priopćenju ministarstva navodi se da je zrakoplov poletio iz Adlera, južno od Sočija, te da se nalazio na rutinskom letu prema ruskoj vojnoj bazi Hmejmim nedaleko od Latakije u Siriji.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da su u avionu bile 92 osobe, 84 putnika i osam članova posade.

U avionu je bilo vojno osoblje, devet novinara, te članovi službenog vojnog zbora Alexandrov Ensemble, koji su povodom proslave Nove godine trebali nastupiti za ruske vojnike koji se nalaze u Siriji.

Samo tri pjevača Zbora se nisu ukrcala na avion, kazao je TASS-u solo pjevač Vadim Ananyev, koji je propustio ovaj put zbog rođenja trećeg djeteta.

Među poginulima je i humanitarna aktivistkinja Elizaveta Glinka, potvrdio je njen suprug.

Pojavila se i prva snimka akcije potrage.

Agencija interfax javlja kako su istražitelji započeli s otkrivanjem uzroka nesreće, a “dobro upućeni” anonimni izvor kazao im je kako je u blizini ornitološki rezervat te da je možda ptica uletjela u motor aviona. Provjerava se i kvaliteta goriva.

U nesreći najvjerojatnije nema preživjelih, objavile su ruske novinske agencije.

zbor crvene armije

Dijelovi aviona Tu-154 pronađeni su u Crnom moru, na kilometar i pol od obale, na dubini od 50 do 70 metara, navodi ministarstvo obrane. Tijekom pretrage uz pomoć helikoptera nije pronađen nijedan preživjeli. Ruski predsjednik Vladimir Putin informiran je o nesreći, poručeno je iz Kremlja. Ni jedan civilni let nije otkazan zbog ove nesreće.

Ovaj tip zrakoplova konstruiran je šezdesetih godina prošlog stoljeća, a od 1968. godine zabilježeno je 39 fatalnih nesreća. U takvom je stradao i poljski predsjednik Lech Kaczynski s delegacijom u prilazu na Zračnu luku Smolensk (Smolenska oblast).

Tada je poginulo svih 96 putnika i članova posade. Poljska delegacija bila je na putu za obilježavanje 70. obljetnice Masakra u Katinskoj šumi.

zrakoplov-tu-154

Facebook Komentari