Pernar o slučaju INA-MOL: otkrio što mu je Cvitan rekao hoće li Sanader biti osuđen

Zastupnik Ivan Pernar na svom fb-profilu osvrnuo se na slučaj INA-MOL.

Evo zašto gospodine Turudić, kada sam pitao Cvitana zašto je Sanader oslobođen, on mi je rekao da nikada neće biti osuđen. Na moj upit koji je onda uopće smisao suđenja, rekao mi je: “pitaj sud”.

Dakle, zna se gospodine Turudić koja stranka kontrolira najviše razine sudbene vlasti i kako će Sanaderov proces završiti.
Ako se uzme u obzir da je hrvatsko pravosuđe oslobodilo Sanadera u slučaju MOL nije za očekivati da će stranci na temelju presude koju smo mi sami poništili donijeti odluku u našu korist.

Na kraju ispada da je jedini protivnik arbitraže Tomislav Karamarko – bio u pravu kada je rekao da arbitražni postupak nema smisla i da se treba povući iz njega (jer će završiti na našu štetu), napisao je Pernar i proslijedio tekst iz Večernjeg lista.

Pernar je u drugom postu proslijedio tekst iz Jutarnjeg uz komentar:

– Nakon odluke Ustavnog suda ovo je sasvim logičan ishod arbitraže. Očekivano je, ni najveći optimisti nisu mislili da će međunarodni arbitri drugačije odlučiti – kazao je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu.
E sad, svi su znali da će arbitraža biti nepovoljna po nas, a jedinog koji je tražio da se odustane od arbitraže – Tomislava Karamarka, proglasili su korumpiranim i zbog toga je maknut s vlasti. Paradoks, zar ne?

“Neki kažu da ako izgubimo, ne daj Bože, da bi nas to moglo koštati milijarde kuna. Prema tome, mene samo zanima kako bi nakon jednog takvog financijskog udara mi krpali proračun, sljedeće godine i one godine iza. Ja o tome razmišljam. Ja razmišljam o skupim troškovima odvjetničke kuće koja zastupa Hrvatsku.” https://www.index.hr/…/karamarko-ne-odustaje-kako-cemo-krpa…

PS: Gubitak ovog spora koštati će nas 10 milijuna dolara.

Luka Mišetić: “Prosječni troškovi tužitelja iznose 4.437.000 dolara, a tuženika 4.559.000 dolara, koliko iznose naknade za rad te troškovi pravnih zastupnika, vještaka i svjedoka. Prosječni troškovi Arbitražnog suda kreću se između 750 i 850 tisuća kuna.”

Facebook Komentari