Europa se pretvara u bunker: pooštrene mjere sigurnosti u Italiji i Njemačkoj

Oštrije mjere sigurnosti u cijeloj Njemačkoj, a također u Rimu – Rim je tijekom blagdana, zbog sigurnosnih razloga za teretna vozila zatvorio centar grada, piše Večer.

Italija

Nakon napada u Berlinu, kada je počinitelj kamion odvezao u Božićni sajam, ubivši 12 ljudi i ozlijedivši oko 50 Rim je odlučio povisiti razinu sigurnosti. U skladu s tim mjerama zabranjeno je za kamione voziti kroz centar grada između 24. i 26. prosinca i 31. prosinca i 6. siječnja.

Iznimka će biti samo kamioni s težinom ispod 3,5 tona koji prevoze važne robe, kao što su hrana i lijekovi, kao i poštanske pošiljke, rekao je gradonačelnica Virginia Raggi. Rim je tako prihvatio preporuku policije, izvijestila je DPA, piše Večer.

U četvrtak je Raggijeva zbog sigurnosnih razloga zabranila i upotrebu pirotehnike.

Njemačka

U mnogim njemačkim gradovima će se večeras, na Badnjak, ojačati policijska prisutnost oko crkava.

U Hannoveru, Frankfurtu i drugim većim gradovima su zapovjedili su policajcima pozorno pratiti razvoj događaja oko crkvi za vrijeme ponoćke.

Tako katedralu u Kolnu čuvaju na ulazu i izlazu iz crkve.

No, pojačanja su planirana u svim većim gradovima.

Hannoverski biskup Ralf Meister je pozdravio posebnu zaštitu policije.

“Mislim da je potrebno i opravdano posebno štititi velika okupljanja ljudi”, rekao je, i napomenuo da je društvo shvatilo kako treba zaštititi otvorenost i liberalnost, piše Večer.

Facebook Komentari