-4.2 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Župan Ivan Vučić posjetio Centar za beskućnike Karlovac - za Božić 490...

Župan Ivan Vučić posjetio Centar za beskućnike Karlovac – za Božić 490 paketa u ukupnoj vrijednosti 85 tisuća kuna

Karlovački župan Ivan Vučić sa svojim suradnicima posjetio je danas Centar za beskućnike Karlovac i uručio donaciju. Župana Vučića i njegove suradnike pozdravio je voditelj centra Petar Banić.

Uredili smo dnevni boravak, povećali ga za nekih dvadesetak kvadrata. Upotpunili smo ponudu naših proizvoda.
Zahvaljujući poljoprivrednoj proizvodnji imamo proizvode koji su namijenjeni za doručak i večeru, a ručak imamo osiguran.

Svi korisnici imaju radne aktivnosti, sudjeluju u poljoprivrednoj proizvodnji i rade na preradi voća i povrća. Krenuli smo s jabukama, sokovima, pekmezima, aronijom, kiselinama, ajvarom i nizom drugih proizvoda. Korisnici svojim radom opravdavaju postojanje Centra za beskućnike, kazao je Banić.

Župan Ivan Vučić obratio se korisnicima i djelatnicima centra, te istaknuo da Karlovačka županija redovno donira beskućnike.

Za svaku pohvalu je ova radna terapija, da korisnici sami proizvode hranu za svoje potrebe. Čestitam Petru Baniću i njegovoj ekipe na svemu što su učinili za ove ljude. Donijeli smo danas beskućnicima osamnaest paketa. Ukupno ćemo za Božić, onima koji su u potrebi, predati 490 paketa u ukupnoj vrijednosti 85 tisuća kuna, rekao je župan.

U ime korisnika na donaciji je zahvalio najmlađi beskućnik Mateo Sadlek, koji je već bio u centru, pa je neko vrijeme radio, a sada je opet ovdje našao smještaj.

Nama je jako drago što župan Vučić misli na nas i što nas je došao posjetiti u ovo predblagdansko vrijeme. Radimo u poljoprivredi i moram reći da nam uz rad brže prođe vrijeme. Većina od nas nije ovdje došla svojom krivnjom. Radom u centru pokazujemo da smo ravnopravni članovi društva, kazao je Mateo Sadlek.

Nakon posjeta Centru za beskućnike, župan Vučić otišao je u Josipdol gdje je uručio donaciju višečlanoj obitelji, koja je korisnik socijalnog programa, prenosi karlovački tjednik.

Dražen Prša

Najnovije

Još iz rubrike