Sljeme Zagreb slavi 50 godina FIS Svjetskog kupa u alpskom skijanju atraktivnom utrkom ukupnih pobjednika Svjetskog kupa u samom centru grada

Pred građanima i posjetiteljima Zagreba skijaškom stazom posebno za ovu priliku postavljenom od kružnog toka ispred Zagrebačke katedrale, Bakačevom ulicom, do Trga bana J. Jelačića 4. siječnja će se utrkivati ukupni pobjednici Svjetskog skijaškog kupa, među kojima i Janica i Ivica Kostelić.

Utrka počinje u 19.45 sati, a među proslavljenim skijaškim velikanima u atraktivnoj utrci gradskom stazom će sudjelovati i Marc Girardelli, Alberto Tomba, Marcel Hirscher, Anemarie Moser-Pröll, Petra Kronberger, Pernilla Wiberg, Tina Maze, Renate Götschl, Michaela Dorfmeister, Tamara McKinney, LisaMarie Morerod, Nicole Hosp te drugi.

Utrci ukupnih pobjednika prethodit će na istoj gradskoj stazi izvlačenje startnih brojeva za mušku utrku, Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2017.

Početak je u 18.15 sati kada će se 15 najboljih slalomaša svijeta spustiti Bakačevom ulicom do glavnog zagrebačkog trga na skijama po svoje startne brojeve za utrku 5. siječnja, dok je ženska utrka na rasporedu 3. siječnja.

Već sljedeći dan na istoj skijaškoj stazi u Bakačevoj ulici, u periodu od 05. siječnja do 15. siječnja bit će otvoreno skijalište za građanstvo sa školom skijanja za djecu u okviru kampanje Međunarodne skijaške federacije – FIS „Bring Children to the Snow“, sa završetkom 15. siječnja kada će se na toj stazi i trgu Bana Josipa Jelačića obilježiti FIS-ov „World Snow Day“.

Hrvatsku će na slalomskim utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2017. predstavljati naši sljedeći natjecatelji: Ivica Kostelić, Matej Vidović, Istok Rodeš, Filip Zubčić, i Elias Kolega, a na startu ženske sljemenske utrke od hrvatskih skijašica bit će Leona Popović.

Ulaznice za utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2017. su u prodaji putem sustava www.ulaznice.hr i ove su godine 50 % jeftinije. Cijena ulaznica za žensku utrku sada iznosi 30 kuna za odrasle te 15 kuna za djecu od 7 do 15 godina.

Ulaznice za mušku utrku su 50 kuna za odrasle te 25 kuna za djecu od 7 do 15 godina, a kao i prethodnih godina i ovaj puta moguće je kupiti paket ulaznica za obje utrke. Cijena paketa iznosi 60 kuna za odrasle te 30 kuna za djecu od 7 do 15. Za djecu do sedam godina ulaz je slobodan na obje utrke.

U cijenu ulaznice za utrke ženskog i muškog slaloma uključen je i prijevoz autobusima na Sljeme s Mihaljevca i iz Stubičkih Toplica, zabavni program na Krumpirištu, kao i besplatna hrana i piće.

Dražen Prša

Facebook Komentari