13.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Od Pentagona do vukovarskog Vodotornja: Boris Mikšić darovao najpoznatiju svjetsku tehnologiju za...

Od Pentagona do vukovarskog Vodotornja: Boris Mikšić darovao najpoznatiju svjetsku tehnologiju za obnovu vukovarskog spomenika

MCI tehnologija korištena je za gradnju i sanaciju najpoznatijih svjetskih građevina kao što su zgrada Pentagona, Empire State Building u New Yorku i najviša zgrade na svijetu Burj Khalifa. Osim donacije Boris Mikšić najavljuje i pokretanje nove tvornice u Slavoniji.

Cortec korporacija u vlasništvu Borisa Mikšića je s gradonačelnikom grada Vukovara, Ivanom Penavom potpisala je ugovor o donaciji sredstava za obnovu vukovarskog Vodotornja.

Na inicijativu Borisa Mikšića, njegova tvrtka Cortec donirat će potrebne količine proizvoda za sprječavanje korozije armirano betonske konstrukcije vukovarskog Vodotornja prema glavnom projektu – Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata “Vodotoranj Vukovar“.

S obzirom da Boris Mikšić nije mogao biti prisutan u Vukovaru u njegovo ime ugovor je potpisao Ivan Rogan, direktor tvrtke CorteCros, koja je članica svjetske Cortec grupacije. Vrijednost donacije procjenjuje se na 300.000 kuna.

2016-12-20-vukovar1

Cortec će za obnovu simbola grada Vukovara donirati svjetski poznatu MCI tehnologiju koja na revolucionaran način produžuje životni vijek betonskih konstrukcija. Ova tehnologija zaštite armiranobetonskih konstrukcija, najbolja je tehnologija ove vrste u svijetu i sačuvat će vukovarski Vodotoranj kao spomenik patnje i junaštva hrvatskog naroda za buduće generacije.

Proizvod pod nazivom MCI-2020 koji je doniran Vukovaru bio je primijenjen za sanaciju Pentagona poslije terorističkih napada 11. rujna i taj projekt je osvojio prvu nagradu za rehabilitaciju infrastrukture u SAD-u od međunarodnog strukovnog društva za sanaciju betonskih struktura.

Dražen Prša

Najnovije

Još iz rubrike