Aleksić: Često mediji i političari miješaju pojmove, odluka o ustavnosti valutne klauzule nema veze s odlukom o tužbi UF

Čest je slučaj da mediji, ali i pojedini političari, miješaju odluku Ustavnoga suda o valutnoj klauzuli s odlukom Ustavnoga suda o ustavnoj tužbi Udruge Franak, kaže zastupnik Snage Goran Aleksić na svom fb profilu.

Dakle – odluka o ustavnosti valutne klauzule nema baš nikakve veze s odlukom Ustavnoga suda o ustavnoj tužbi Udruge Franak.

Gospodo, svi vi koji komentirate te dvije odluke tako da ih povezujete u jedan predmet, nemojte molim vas komentirati ono u što se ne razumijete i tako stvarati zablude i zabune među ljudima koji također slabo poznaju problematiku.

Udruga Franak svojom tužbom nije nikada niti u jednome retku pobijala zakonitost valutne klauzule, Udruga Franak svojom tužbom je tražila i traži i dalje da se proglasi ništetnom ugovorena valutna klauzula CHF u preko 100 000 kredita, jer je ona ugovorena na način suprotan odredbama Zakona o obveznim odnosima, Zakona o zaštiti potrošača i prema odredbama Direktive 93/13 radi se o nepoštenim ugovornim odredbama. Ja ne komentiram kako radi atomska centrala, pa molim da se ne komentira slučaj Franak, ako se ne razumije bit problema. :-), napisao je Aleksić.

Facebook Komentari