SDP-ovci nezadovoljni Bernardićem progovaraju u medijima, evo što im smeta

Dio članova SDP-a novom predsjedniku stranke, Davoru Bernardiću, zamjera zbog pogrešaka u kadroviranju.

Prema pisanju Večernjeg lista, SDP-ovcima najviše smeta podjela vodećih funkcija u Klubu zastupnika SDP-a. Smatraju da su pozicije potpredsjednika Kluba trebali dobiti drugi saborski zastupnici, a ne Gordan Maras, koji je voditelj Odbora za zaštitu okoliša ili Sabina Glasovac koja je u unutarstranačkoj kampanji do kraja bila na strani Ranka Ostojića.

“Uskoro će i Orsat Miljenić dobiti vođenje Odbora za pravosuđe umjesto Arsena Bauka koji je postao novi šef Kluba, a na mjesto potpredsjednika Odbora za financije doći će Boris Lalovac umjesto Davora Bernardića. Dakle, opet sve bivši ministri, a nitko novi ne dobiva priliku”, rekao je za Večernji list.

SDP-ovac iz vrha stranke kojemu smeta i to što se u Klubu zastupnika teme o kojima će zastupnici govoriti uvijek dodjeljuju jednim te istim ljudima.

Bivši Milanovićevi ministri bili su tema i SDP-ova okupljanja prošle subote u Novoj Gradiški. Bura je nastala nakon što je novi šef Glavnog odbora Erik Fabijanić kazao članovima Predsjedništva i Kluba zastupnika stranke da bi SDP morao pronaći nove komunikatore. “Mnogi su to protumačili kao poruku da bivši ministri moraju šutjeti, a da neka nova imena moraju dobiti više prostora u Saboru. No, realno, upravo ti bivši ministri najbolje i poznaju resore o kojima govore”, rekao je jedan SDP-ov saborski zastupnik.

Facebook Komentari