VIDEO Plenković o dogovoru sa sindikatima: Vlada šalje važnu poruku u ovo predbožićno vrijeme

U Banskim dvorima upravo traje 13. sjednica Vlade Republike Hrvatske.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku sjedice osvrnuo se na jučerašnji dogovor sa sindikatima. Zahvalio je svima koji su sudjelovali u pregovorima. Dogovor koji je postignut je vrlo kvalitetan, pokazuje duh partnerstva i poštovanja prema sindikatima od strane vlade. Bit će to i poticaj za razgovore sa sindikatima javnih službi, rekao je Plenković.

Napomenuo je kako su iznađena sredstva za isplatu božićnice od 1.200 kuna, koja će biti isplaćena do 31. prosinca. Dodao je da vlada time šalje važnu poruku u ovo predbožićno vrijeme.

Osudio je teroristički napad u Berlinu i brutalno ubojstvo ruskog diplomata u Ankari. Izrazio je sućut obiteljima stradalih i vladama zemljama. Terorizam je ozbiljna i velika prijetnja. Moramo posebno voditi računa da je RH članica NATO-a i EU-a, istaknuo je premijer te podsjetio kako je naša policija podigla stupanj sigurnosti.

Time dajemo svoj doprinos sigurnosti hrvatskih građana, rekao je Plenković. Podsjetio je kako je Vlada formirala povjerenstvo koje radi na Strategiji nacionalne sigurnosti.

Rekao je i da možemo biti zadovoljni projekcijama S&P. Jedna od poruka je bila da je Hrvatska osigurala političku stabilnost i kvalitetnu fiskalnu politiku koja ulijeva povjerenje. Dokazali smo da je politika Vlade na dobrom tragu.

Sastanak sa Zajednicom hrvatskih županija bio je kvalitetan. Od strane župana odlično je ocijenjen, rekao je Plenković.

Facebook Komentari