Orepić potvrdio: U Hrvatskoj je uhićen nekadašnji ministar unutarnjih poslova BiH Delimustafić

Alija Delimustafić uhićen je jučer u Hrvatskoj nakon što je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, u suradnji s Interpolom raspisalo internu i međunarodnu tjeralicu.

Alija Delimustafić je početkom rata u BiH obnašao funkciju ministra MUP-a Republike BiH, te kratko i ministra za opskrbljivanje nakon čega odlazi u Austriju i vraća se nakon kraja rata. Za Aliju Delimustafića vezan je cijeli niz afera, javljali su BiH mediji.

Informacija je za N1 potvrđena iz nekoliko izvora, a kako je za N1 jutros kazala Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva Kantona Sarajevo, Delimustafić je uhićen u autobusu. Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić je potvrdio danas da je uhićen A.D. po međunarodnoj tjeralici.

”Na osnovu međunarodne tjeralice koja je raspisana na prijedlog Tužiteljstva Kantona Sarajevo, osumnjičeni Alija Delimustafić je lišen slobode u 18.40 sati u Karlovcu i to u autobusu koji prometuje na relaciji Rijeka – Zagreb. Tijekom dana ispitat će ga sudac za istrage Suda u Karlovcu nakon čega će odlučiti o daljim mjerama”, ispričala je Bavčić za N1.

Dodala je i da je prije desetak dana u Rijeci uhićena Lejla Fazlagić, osumnjičena u predmetu Pravda. Njoj su izrečene mjere opreza. ”Na osnovu međunarodne tjeralice osumnjičena Lejla Fazlagić lišena je slobode u Rijeci 9. prosinca. Nakon što je ispitana, nadležni sudac u Rijeci odredio joj je mjere opreza koje podrazumijevaju redovito javljanje tamošnjoj policiji. Ministarstvu pravdosuđa Republike Hrvatske jučer je upućena molba za izručenje Lejle Fazlagić Bosni i Hercegovini”, dodala je Bavčić.

Za osumnjičenim Jusom Škrijeljem još se traga.

Uhićeni u akciji Pravda osumnjičeni su za kazneno djelo organiziranoga kriminala, u vezi s krivičnim djelima zlouporabe položaja, povrede zakona od strane suca, pranje novca i prijevara.

Treba reći da je Sudsko vijeće koje je donijelo današnju Odluku zasjedalo u drukčijem sastavu od onog koje je prije desetak dana donijelo Odluku o puštanju iz pritvora osumnjičene četvorke. Sudsko vijeće koje je donijelo Odluku o njihovu puštanju na slobodu činili su Muhidin Hajdarević, Adisa Zahiragić i Braco Stupar.

Facebook Komentari