Saborski zastupnik Miro Bulj pozdravio odluku Ustavnog suda o suvišnosti ureda bivšeg predsjednika Mesića

Izvor: Dražen Prša

Ustavni sud nije prihvatio ocjenu ustavnosti Zakona o uredu bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, što je potvrda stava Mire Bulja i Mosta da je Ured bivšeg predsjednika suvišno opterećenje za državni proračun.

Zakonodavcu je tako prepuštena odluka o uređivanju prava bivšeg predsjednika, a zakonodavac je predmetni Ured ocijenio nepotrebnim.

Bivši predsjednik Ivo Josipović nikada nije zatražio takve povlastice, što dodatno ide u prilog tvrdnji da bi novac ušteđen ukidanjem Ureda mogao biti efektivnije uložen.

„Drago mi je da je Ustavni sud potvrdio besmislenost neproduktivnog potrošača državnog novca u obliku Ureda bivšeg predsjednika, a protiv koje sam ja među prvima dignuo glas. Institucija predsjednika Republike po prestanku obnašanju dužnosti nije ustavna kategorija, nego mašina koja je u 5 godina progutala 3,9 milijuna kuna, a nikakve rezultate nije dala“ kazao je saborski zastupnik Miro Bulj te dodao:

„ Stjepan Mesić se ne bori za svoja prava, nego za neutemeljene povlastice, a to prekriva nekom teorijom zavjere gdje njega napadaju povijesni revizionisti, fašisti i ostali duhovi prošlosti. Ako netko živi u prošlosti to je bivši predsjednik, koji misli da još uvijek može dobivati milijune i dijeliti ih kojekakvim savjetnicima, a sve samo na temelju stare slave.“ – izjavio je saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj.

Facebook Komentari