Heroj iz Berlina pratio je vozača kamiona smrti, Pakistanca koji je ranije došao rutom kroz Hrvatsku

Njemačka policija objavila je da je u napadu kamionom na božićni sajam u Berlinu poginulo dvanaestero ljudi, a najmanje 48 je ozlijeđeno, od kojih neki teže. Napad se dogodio u ponedjeljak navečer, u vrijeme kada se najviše ljudi okupilo pored tradicionalnih štandova s božićnim proizvodima, hranom i pićem.

Pakistanac Naved B. (23) osumnjičen je za ubojstvo 12 i ranjavanje 48 ljudi. DPA saznaje iz sigurnosnih krugova da je u Njemačku došao preko tzv. balkanske rute, pa je za pretpostaviti da je prošao i kroz Hrvatsku. Granicu s Austrijom prešao je 31. prosinca prošle godine, kaže savezni ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière, u veljači je stigao u Berlin.

Ubojicu iz Berlina cijelim putem pratio je, kako pišu njemački mediji, nepoznati junak koji je odmah pozvao policiju i dojavio gdje se osumnjičeni nalazi.

Ministar unutarnjih poslova kaže da uhićeni Pakistanac ne priznaje da je vozio kamion smrti i sudjelovao u masakru. Suvozač je ubijen iz vatrenog oružja, policija utvrđuje što se dogodilo. Oružje još nije pronađeno.

Die Welt piše da su danima prije napada postojale indicije o mogućem napadu na jednom od božićnih sajmova u Berlinu.

U program N1 televizije javio se hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Ranko Vilović, jutro nakon smrtonosnog napada u Berlinu u kojemu je ubijeno 12, a ozijeđeno 48 ljudi. “Još se ne zna ima li hrvatskih državljana među žrtvama, konkretnih podataka još nemamo, dobili smo obavijesti da se još utvrđuje identitet svih žrtava. U kontaktu s kriznim stožerom Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i izravno s berlinskom policijom. Još se uvijek ne daju nikakvi podaci o identitetu žrtava”, kazao je Vilović.

Facebook Komentari