VIDEO Pernar o koloni za dom spremnih: Hodajući ususret njima ja nisam vidio ustaše nego ljude

Zastupnik Ivan Pernar objasnio je kako se našao u koloni desnih prosvjednika u Zagrebu i koji su mu dojmovi.

Sustav nas uči da dajemo ljudima etikete, npr. ona kolona “za dom spremnih”, to nisu ljudi, to su ustaše.

Ustaše su loši ljudi, pa bi mi zato trebali mrziti svakog “ustašu”, odnosno svakog čovjeka koji je bio u toj koloni.

Trebali bi mrziti ljude koje niti ne poznajemo, ljude s kojima nikad nismo razgovarali niti se pitali koji je bio njihov životni put da su se našli u toj koloni.

Hodajući ususret njima ja nisam vidio ustaše nego ljude, gledao sam u njima ljude koji žive u prošlosti, ali svjestan toga da im treba ljubavi kao i svakom drugom čovjeku i da ih je možda baš nedostatak ljubavi doveo u tu kolonu.

Pozvali su me da im se pridružim, to je bilo spontano s njihove strane, neplanirano, jer je sustav i njih učio da mrze mene jer sam ja “četnik i Srbin”. Mogli su me mrziti jer su im mediji tako rekli, ali nisu, “Ivo dođi”, vikali su.

Ja sam imao izbor, okrenuti glavu od njih i nastaviti ići svojim putem ili na minutu doći među njih, pozdraviti se s njima i pokazati im ljubav.

Odlučio sam ovo drugo jer samo ljubav može pobijediti mržnju i strah, napisao je Pernar.

Dio našeg društva opterećen je etiketama, tako vam jedan dan mogu dati etiketu da ste Srbin i četnik, a već drugi dan proglasiti vas ustašom. Kako je to moguće? Zbog ljudske površnosti, ljudi (i mediji) poput kirurga izrežu jedan dio priče, sve drugo maknu sa strane i onda na osnovu tog jednog dijela stvore cijelu priču, iako odvojen od šire priče taj dio ili nema smisla ili navodi na krivi zaključak. Naknadno vas mediji danima rastežu po naslovnicama i u biti rade senzaciju gdje je nema, međutim, da konstrukcije nemaju veze s pameću jasno je iz toga što su stvari za koje vas optužuju oprečne, odnosno jedna optužba isključuje drugu, napisao je danas Pernar.

Dragi prijatelji, u koloni “za dom spremnih” našao sam se slučajno (mimoilazili smo se), naprosto mi je bilo teško reći ne ljudima koji su me pozivali da im se pridružim, moj boravak među njima trajao je manje od 30 sekundi, ali dovoljno da bi se iskonstruirala priča. Pogledajte snimku.., objavio je ranije.

Facebook Komentari