Bandić u proračun je ugradio sve amandmane HDZ-a, tako da bi mogao proći – za Tita referendum

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u proračun je ugradio sve amandmane HDZ-a, zato da je sada proračun veći za 200 milijuna kuna, tako da je sada ukupno 7,5 milijardi.

Glavni financijaš Slavko Kojić objasnio je potankosti…

Bandić je, upitan o promjeni imena Trga maršala Tita, rekao je da po njemu najbolje organizirati referendum oko tog pitanja, jer su rezultati dvije ankete pokazali da je mišljenje podijeljeno.

”Odmah iza izbora to treba napraviti, da li će biti na izborima ili poslije -to je irelevantno. Važan je stav. Sad ćete čuti moj stav, decidirano do kraja. Pogubno je da ova ili ona politička opcija imenuje ili preimenuje trgove. To nije dobro, a naročito osjetljiva pitanja gdje je javnost podijeljena. Radio sam anketu. U 0,5 posto je razlika između ‘za’ i ‘protiv’. Zamislite da dođe neka druga politička opcija za četiri godine pa ponovno vrate maršala Tita. Jedino građani mogu odlučiti, nema dva referenduma. Što odluče bit će tako, bez obzira koliko izašlo ljudi na izbore – 30, 40, 50 ili 80 posto. Nakon toga je ta priča gotova. To nisu prioriteti grada i zemlje jer imamo mi većih pitanja”, rekao je Bandić.

Upitan kada će se donijeti odluka o datumu referenduma i bi li bilo jeftinije održati ga za vrijeme lokalnih izbora, Bandić je kazao kak bi doista to bilo jeftinije, ali i da je ”pitanje treba li miješati te dvije stvari”.

”Stvar je konsenzusa i dogovora. Ali rekao sam da to nije prioritet što se mene tiče. Iako je ‘pro’ i ‘kontra’ 49 prema 51 posto u jednoj anketi ‘za’, a u drugoj ‘protiv’. Pa sad ajde budite pametan”, rekao je Bandić.

Facebook Komentari