Vulin na srbijanskoj televiziji ocijenio da je hrvatska službena politika zapravo ustaška

Gostujući u Dnevniku RTS-a Aleksandar Vulin je istaknuo da je neshvatljivo da Hrvatska, kao zemlja članica EU, nije u stanju obračunati se s fašističkim nasljeđem koje ima i da ga umjesto toga produbljuje i pokušava opravdati postojanje fašizma u svojoj zemlji.

“Ovo je nastavak službene politike vlade Hrvatske u kojoj se objašnjava da fašizam nije bio toliko loš, a da su ustaše u stvari bili humanitarni radnici i da je sve što su radili Srbima zapravo bilo zasluženo i to su Srbi u krajnjoj liniji mogli očekivati”, objašnjava Vulin na RTS-u.

Komentirajući nereagiranje hrvatske vlade Vulin je rekao da je jedino moguće da je to službena politika države.

“Ako je moguće da ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier proglasi Alojzija Stepinca za sveca i da to bude razlog za radost, a zna da se nijedan Srbin nikada neće obradovati tome da ustaški vikar postane svetac, onda govorite o službenoj politici Hrvatske. Veoma sam zabrinut i za položaj srpske manjine u Hrvatskoj i za stanje duha hrvatske nacije, ako nisu u stanju da se izbore sa fašizacijom vlastitog društva. Ovo nije pitanje za Hrvatsku, ovo je pitanje za EU – dokle će šutjeti”, istaknuo je Vulin.

Vulin je rekao da će Beograd uvijek biti tu za Srbe, da će voditi računa o njihovom položaju.

“Svaki naš uspjeh će se odraziti na položaj Srba izvan Srbije, kako zaštiti Srbe, ali bez suradnje EU i bez suradnje Hrvatske države koja imala drskosti stavljati primjedbe Srbiji na odnos prema manjinama u isto vrijeme kada se pjeva ‘Ubij Srbina’ i ‘Srbe na vrbe'”, zaključio je Vulin.

Facebook Komentari