Letica: izuzetno mi je drago da su “novi” ljevičari ponovno izišli iz ormara zvanog civilno društvo

Danas je u Novinarskom domu u Zagrebu osnovana “Nova ljevica – stranka za demokratizaciju i održivi razvoj”, piše prof. Slaven Letica na svom fb-u.

Inicijativni odbor -nazovimo ga tako – NOVOG SRPA I ČEKIĆA tvore aktivistica za ženska prava Rada Borić, predsjednica Hrvatskog PEN-a Nadežda Čačinović, Nikola Devčić s Instituta Ivo Pilar, povjesničar i politički aktivist Dragan Markovina, čelnik Građanskog odbora za ljudska prava (GOLJP) Zoran Pusić te mirovna aktivistkinja i voditeljica udruge Documenta – centar za suočavanje s prošlošću Vesna Teršelić.

Čelnici nove stranke tvrde da će zastupati političke programe i projekte čiji je cilj: svakom hrvatskom građaninu osigurati dostojanstven život, socijalnu sigurnost i demokratska prava.

Meni osobno izuzetno je drago da su “novi” ljevičari ponovno IZIŠLI IZ POLITIČKOG ORMARA poznatog kao civilno društvo, kako bi na nemilosrdnom POLITIČKOM TRŽIŠTU izmjerili političku snagu i biračku potporu.

Na neki način Nova ljevica će biti ekstremno-ljevičarski antipod ekstremno-desničarske Autohtone hrvatske stranke Dražena Kelemineca.

Logikom stvari: svako izborni rezultat iznad 0.0666% moći će slaviti kao veliki uspjeh, ocjenjuje Letica.

Lider Nove ljevice Markovina: u jugoslovenskom kulturnom prostoru osjećam se kao doma

Osniva se stranka Nova ljevica – članovi Nadežda Čačinovič, Dragan Markovina, Zoran Pusić, Vesna Teršelič…

Facebook Komentari