HSP AS zabrinut zbog iskazivanja velikosrpskog i četničkog ekstremizma u Hrvatskoj

Druga proširena sjednica Predsjedništva HSP AS održana je jučer u Zagrebu kojom je predsjedavao predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.

Osim materijalno-tehničkih odluka vodstvo stranke raspravljalo je o provođenju unutarstranačkih izbora na svim razinama te pripremama za predstojeće Opće lokalne izbore koji se trebaju održati u svibnju 2017.
Ustrojem Županijskih vijeća Brodsko-posavske, Krapinsko-zagorske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije HSP AS završava svoje unutarstranačke izbore sa danom 15.01.2017. Model izlaska na Opće lokalne izbore jasno je definiran.

Preferira se samostalni izlazak ili zajednički izlazak sa pravaškim strankama i strankama sličnog političkog svjetonazora, posebice u sredinama gdje dobra i odlična suradnja postoji i u prijašnjem mandatu. Potvrđena je odluka sa Konvencije stranke da se nigdje ne može surađivati predizborno ili postizborno sa strankama koje baštine zločinačke programe Josipa Broza Tita i Jovana Raškovića, SDP-om i SDSS-om te njihovim partnerima.

HSP AS je raspravljao o društveno-političkoj situaciji te izrazio zabrinutost, temeljem Javnog izvješća SOA-e za 2016. godinu zbog povećanog iskazivanja velikosrpskog i četničkog ekstremizma na području RH. Iz tog izvješća razvidno je kako su aktivne brojne organizacije i pristaše četničkih pokreta u državama okruženja, kako aktivno kontaktiraju s istomišljenicima u RH sličnih velikosrpskih ideoloških polazišta, a posebice zabrinjava porast takvih aktivnosti unutar mlade populacije.

HSP AS je osudio politikantske pokušaje degradacije branitelja HOS-a nakon legitimno podignute spomen-ploče jedanaestorici ubijenih pripadnika HOS-a u obrani Jasenovca. Putem svog zastupnika u Skupštini Grada Zagreba Roberta Balića kao člana Odbora za podizanje navedene ploče HSP AS je dao nedvosmislenu poruku svim braniteljima HOS-a ali i legitimno istkanutom pozdravu „Za Dom spremni“ uklesanom na ovoj ploči kao njihovom borbenom pokliču 90-ih godina kada su branili i obranili suverenost, samostalnost i nezavisnost moderne Republike Hrvatske.

„Dok se Srbiji na čelu nalazi četnik-terorist Tomislav Nikolić… ona ne smije imati potporu RH za ulazak u EU“, poručio je na kraju sjednice predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.

Dražen Prša

Facebook Komentari