Bauk o prosvjedu ispred SDP-a: A-HSP je ukras demokracije, a ako izađu izvan ustavnih i zakonskih okvira…

Novoimenovani šef kluba zastupnika SDP-a u Saboru komentirao je nakon sjednice Predsjedništva SDP-a prosvjed koji se održavao ispred SDP-a i prostorija Srpskog narodnog vijeća.

Prosvjed je kulminirao uhićenjem predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca, ali i nekoliko njegovih pristaša, koji su vrijeđali policiju.

“Čuo sam da su organi reda reagirali na to”, kazao je zadovoljno Bauk.

“Legitimno je i demokratsko pravo prosvjedovati, a ono što nije u skladu sa zakonom to organi pravne države trebaju sankcionirati. U svakoj zemlji ima minornih političkih stranaka, pa tako i u Hrvatskoj”, nastavio je.

“A-HSP je ukras demokracije, a ako izađu izvan ustavnih i zakonskih okvira za to postoje jasne političke i pravne sankcije”, zaključuje Bauk.

Bauk je danas i službeno potvrđen za šefa kluba SDP-a.

Incident je komentirala SDP-ova Karolina Leaković.

“A mi u zgradi na sjednici Glavnog odbora Foruma žena! e da su ustaše znale… SFSN! (napomena: skr. Smrt fašizmu sloboda narodu)

“Iz Gajeve je povorka otišla pred središnjicu SDP-a na Iblerovom trgu gdje je Keleminec održao govor preko megafona, nazivajući SDP-ovce ‘komunističkim smradovima’, a sve je okončao pozdravom ‘Za dom’, nakon kojega je ostatak okupljenih odgovorio ‘Spremni!’. To su učinili nekoliko puta nakon čega je policija privela Keleminca,” prepričala je Leaković na fb-u.

Prosvjed u središtu Zagreba, uhićen Keleminac iz A-HSP-a, pred SDP-om vikao Za dom spremni

Facebook Komentari