24.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Vlada o slučaju Tene Mišetić kojeg je pokrenuo Glavašević: Sadržaj prijave držimo...

Vlada o slučaju Tene Mišetić kojeg je pokrenuo Glavašević: Sadržaj prijave držimo potpuno neutemeljenim

Nakon što je Bojan Glavašević Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa prijavio zamjenicu Ureda predsjednika Tenu Mišetić, s N1 pitali su Vladu smatraju li da se Tena Mišetić nalazi u potencijalnom sukobu interesa i je li se sama trebala prijaviti Povjerenstvu i izuzeti iz slučaja. Dobili su kratak odgovor iz Službe za odnose s javnošću Vlade RH.

“Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa jedino može odlučiti o pokretanju postupka. Sadržaj prijave držimo potpuno neutemeljenim”, stoji u odgovoru.

Prijava saborskog zastupnika Bojana Glavaševića samo je posljednje u nizu spominjanje Hrvatskog Telekoma u političkom kontekstu. Posljednjih tjedana o njemu se pričalo i na saborskim hodnicima, a optička infrastruktura bila je jedna od tema i berlinskog sastanka predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i njemačke kancelarke Angele Merkel. Zašto je HT postao politička tema pitali smo i spomenuti telekom.

“HT nema komentar, to je predmet za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Indikativno je da prijava dolazi u vrijeme političkih rasprava oko izgradnje infrastrukture za širokopojasni pristup internetu. U tim političkim raspravama HT ne sudjeluje niti će sudjelovati, već će poštivati svaku odluku Vlade RH’, odgovorili su televiziji N1.

Pitali su ih i za planove oko investicija u širokopojasnu infrastrukturu.

“Hrvatski Telekom je, kao i svih proteklih godina, otvoren za suradnju s Vladom oko daljnjeg širenja infrastrukture koja će omogućiti svim građanima mogućnost pristupa Internetu. To je zajednički strateški cilj, no na državi je da pronađe najbolji način i donese konačnu odluku na koji način će to postići. Kao najveći privatni investitor u širokopojasni Internet, mi smo otvoreni za suradnju i daljnje investicije”, rekli su iz Hrvatskoga Telekoma.

Glavašević o sukobu interesa Tene Mišetić, ali i pritiscima telekoma na dužnosnike o čemu govori Grmoja

Najnovije

Još iz rubrike