19.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Uhićeni hrvatski državljani, u Srbiji su na utakmici palili hrvatsku zastavu -...

Uhićeni hrvatski državljani, u Srbiji su na utakmici palili hrvatsku zastavu – na dan pada Vukovara

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su jučer, 15.prosinca, završili kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, piše na njihovom webu.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja upućuju na sumnju da su tri osobe (ove na fotografiji), hrvatski državljani, u dobi od 18. do 26. godina, 19.11.2016.godine na području Republike Srbije za vrijeme odigravanja nogometne utakmice zapalili zastavu Republike Hrvatske.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja osobe su uz kaznenu prijavu, nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku, javlja danas ta policijska uprava.

U Kruševcu se odigravala utakmica srbijanske nogometne Super lige između domaćeg Napretka i beogradske Crvene Zvezde, čiji su navijači zapalili hrvatsku zastavu.

Trojica privedenih pripadnici su hrvatskog ogranka Zvezdine navijačke skupine Delija, koji su svoje nepoštovanje prema zastavi države u kojoj žive išli iskazivati njezinim paljenjem, i to dan nakon obilježavanja 25. obljetnice vukovarske tragedije.

Najnovije

Još iz rubrike