U Taborištu pored Petrinje održano je prvo proglašenje najuspješnijih športaša grada Gline

Ad

Piše: Dražen Prša

U izletištu „Korablja Tišinić“ u Taborištu pored Petrinje održano je prvo proglašenje najuspješnijih športaša grada Gline. Svečanosti je nazočio i župan Sisačko moslavački Ivo Žinić.

Najuspješnija športašica i športaš iz istog su kluba Wushu klub „Kobra“ Glina, to su Sara i Luka Malović. Ekipno su najuspješniji juniori Streličarskog kluba „Glina“.

Mlada nada u ženskoj konkurenciji je Vanja Potrkač, također streličarka, a kod muškaraca atletičar AK Glina Goran Bakšić. Proglašen je i najuspješniji veteran, streličar Robert Potrkač.

sportglina

„Moramo ulagati u sport kako bi mlade, našu djecu ipak vodili jednim pravim putem da se bave sportom, jer sport je doista nešto što obogaćuje čovjeka, da imamo zdravu populaciju. Ako nemate zdravu populaciju ne možete očekivati napredak u bilo kojem pogledu. S te strane, čestitam svima koji vode određene klubove na tome, jer treba tu puno odricanja, često puta i financijskih sredstava. Sisačko-moslavačka županija će se uvijek uključivati u to da omogući sportašima potrebne uvjete. Žao mi što je dodjela za najboljeg sportaša Grada Gline održana u Petrinji, no evo vjerujem kako će navedeno već sljedeće godine biti ispravljeno“ – kazao je tom prigodom župan Ivo Žinić.

Facebook Komentari