MOST si opet pucao u nogu: Nakon afere s kumom Bože Petrova, sad je zaposlen i Grmojin nećak

Ad

Bivši nogometaš Metkovića Josip Šiljeg, inače bratić Nikole Grmoje, zaposlen je nedavno bez natječaja u tvrtki kćeri Hrvatskih voda, Hidrotehnički objekti d.o.o..

Prema pisanju 24 sata, Šiljegova majka Iva sestra je Grmojina oca Stipe. Šiljeg je završio srednju školu u Metkoviću i igrao nogomet za NK Neretvu, Slaven Belupo i Metković. “Riječ je o dobrome momku koji je s njima u Mostu od početka. Meni su to sve bliski ljudi, ali ako je netko napravio faul, neka odgovara”, rekao je jedan saborski zastupnik upoznat s odnosima u toj obitelji te Mostu.

U Hrvatskim vodama, u čijem Upravnom vijeću sjedi dio Mostovih dužnosnika i ljudi, među kojima i aktualna gradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur, potvrdili su da je Šiljeg zaposlen u tvrtki Hidrotehnički objekti od početka rujna ove godine na određeno vrijeme od šest mjeseci.

Zaposlen je na upražnjeno radno mjesto vodočuvara za područje Vodnogospodarske ispostave Neretva – Korčula.

“Za radno mjesto vodočuvara svojim stupnjem obrazovanja, a to je srednja stručna sprema, Josip Šiljeg je zadovoljio kriterije propisane internim općim aktima tvrtke i položio ispit za vodočuvara”, rekli su u Hrvatskim vodama i dodali kako njihovim internim općim aktima nije propisano provođenje javnog natječaja s obzirom na to da je riječ o zapošljavanju na određeno vrijeme.

Šiljega je za primanje u radni odnos predložilo posebno povjerenstvo u tvrtki na temelju “kriterija stručne spreme za polaganje stručnog ispita, mjesta prebivališta u odnosu na mjesto rada te trenutačno stanje nezaposlenosti”.

“Nisam imao nikakav utjecaj na zapošljavanje svojeg rođaka niti ikog drugog. Štoviše, i moja je majka već godinama nezaposlena. Zbog toga jer sam bio zamjenik gradonačelnika, a sad i saborski zastupnik, nije pristala ni na angažman oko javnih radova kako ne bi bilo spornih situacija, što je svakako znak da ne lobiram za ničije zapošljavanje te da nikad ne stavljam privatan interes ispred javnog, koliko god bio osobno povezan s nekim”, rekao je Grmoja za 24 sata.

Facebook Komentari