SDP-ovci u čudu i neznanju: Bernardićevo ponašanje je netipično, sve zove na razgovore

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ponaša se krajnje neuobičajeno za lidera parlamentarne opozicije i posljednjih dana svoje političke protivnike koji obnašaju vlast neprestano poziva na razgovor.

Međutim, jako je malo članova SDP-ovog vodstva koji razumiju što Bernardić želi postići tim pozivima premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Sabora Boži Petrovu. Niti na jednom stranačkom tijelu Bernardić dosad nije govorio o tome koji su motivi i ciljevi ovakvog njegovog političkog pristupa.

Velika većina visokopozicioniranih SDP-ovaca, piše Novi list, nema pojma o čemu se tu točno radi.

‘I ja se pitam zašto Bernardić to radi, ali ne mogu to nikako dokučiti’, odgovor je koji je list dobio od niza članova vodstva SDP-a, koji bi po prirodi stvari trebali biti informirani kuda to ide njihova stranka. Oni se, priznala su nekolicina, međusobno raspituju tko to Bernardića savjetuje i zbog čega on inzistira na sastanku s premijerom Plenkovićem, ali praktično svi – tapkaju u mraku.

‘Još mi je razumljivo da Petrovu šalje pozive za razgovor. Ne vjerujem da će tako Most odvojiti od HDZ-a, ali možda će uspjeti unijeti određenu nestabilnost u redove parlamentarne većine. Možda će malo zabrinuti Plenkovića. No, nije mi jasno zašto onda Bernardić istovremeno i premijera zove na sastanak. Valjda će nam reći uskoro’, kazao je jedan član SDP-ovog predsjedništva.

Od SDP-ovaca čvrsto privrženih Bernardiću također se ne može previše saznati.

‘Predsjednik zna što radi. Bernardić se pet godina politički hrvao s Milanom Bandićem, pa će sada znati i s Plenkovićem. Itekako ima tema za razgovor između premijera i šefa SDP-a, primjerice, stanje u Ini’, napominje pripadnik Bernardićevog užeg kruga.

Facebook Komentari