Porezni USKOK i policija u akciji, više osoba uhićeno, među njima i neki koji su u istrazi s Mamićima

Više osoba, među kojima je i kako neslužbeno doznajemo, Sandro Stipančić, uhićeno je tijekom jutra na području Zagreba. Riječ je o zajedničkoj akciji tužiteljstva i policije, koje postupa temeljem kaznene prijave koju je podnio porezni USKOK, a uhićenici se sumnjiče za više kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminala, piše Večernji.

Stipančić je inače obuhvaćen i istragom koja se vodi protiv Zdravka, Zorana i Marija Mamića, Damira Vrbanovića, Igora Krote i Nikkyja Vuksana a u kojoj ih se sumnjiči za izvlačenje oko 80 milijuna kuna iz Dinama. Ta je istraga pokrenuta lani, kada je Stipančić bio i uhićen zbog sumnje da je preko jedne od svojih off shore tvrtki izvlačen novac od transfera Dinamovih igrača.

Kako se neslužbeno doznaje, Stipančić se skupa s ostalim uhićenicima i sada sumnjiči za poslovanje preko fiktivnih računa, a u tim poslovima državni je proračun oštećen za par stotina tisuća kuna, dok su si Stipančić i ostali pribavili imovinsku korist od nekoliko milijuna kuna. Policija je tijekom dana pretraživala poslovne prostore i kuće uhićenika, a kada pretrage budu obavljene, osumnjičenici će biti dovedeni u tužiteljstvo na ispitivanje, piše Večernji list.

Facebook Komentari