Ruski šef diplomacije Lavrov otkriva koji uvjet postavlja Bruxelles Srbiji za ulaz u EU: Zatvorite špijunski centar

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov kazao je danas kako Bruxelles traži od Srbije da zatvori Rusko-srpski humanitarni centar u južnom srpskom gradu Nišu ako želi ući u Europsku uniju.

“EU misli da je Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu gnijezdo špijuna, prijetnja sigurnosti u Europi … Znamo da Bruxelles poziva Srbiju da zatvori centar ako želi ući u EU. Oni traže od Srbije da se ponaša jednako kao crnogorski vođa, koji je upravo izdao sve svoje obveze i obećanja, izdao je Rusiju, iako mu Rusija nije učinila ništa loše”, rekao je Lavrov. Takva je reakcija vjerojatno povezana s procesom crnogorskog pristupanja NATO-u.

Dodao je da Moskva ne dijeli takvu strategiju Europske unije o lažnom prijateljstvu, odnosno, kako je kazao, “prijateljstvu protiv nekoga, a ne s nekim”, prenosi Sputnik.

Rusko-srpski humanitarni centar osnovan je na temelju sporazuma o suradnji između ruskih i srpskih vlasti 25. travnja 2012. Bavi se humanitarnim radom i pomoći prilikom katastrofa, uključivši i borbu protiv požara te provođenjem zajedničkih projekata i programa, piše na njihovoj web-stranici.

Facebook Komentari