Poduzetništvo u Lici: 10. Božićni sajam i 1. Međunarodna konferencija o ženskom poduzetništvu

Božićni sajam u Otočcu

U Otočcu će se i ove godine upriličiti manifestacija „Advent u Otočcu“ i 1. Međunarodna konferencija o ženskom poduzetništvu.

Organizator sajma je Turistička zajednica Grada Otočca, uz supokroviteljstvo Županijske komore Otočac, a partner je Privredna komora Unsko-sanskog kantona.

Svečano otvorenje 10. Božićnog sajma održat će se 17. prosinca u 11,00 sati u Gradskoj školskoj sportskoj dvorani u Otočcu.

Sajam je mjesto na kojem u predblagdanskom okruženju želimo okupiti sve naše poslovne partnere, poduzetnike, institucije, udruge i pojedince s kojima uspješno surađujemo tijekom godine te zajednički našim sugrađanima omogućiti zanimljivo druženje, uz božićne pjesme i u veselom im blagdanskom raspoloženju ponuditi božićni program darova, ukrasa i proizvoda vlastite proizvodnje iz svih krajeva Hrvatske.

1. Međunarodna konferencija o ženskom poduzetništvu održat će se istoga dana u dvorani DVD-a Otočac s početkom u 12 sati u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Otočac. Konferenciju će otvoriti potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj.

Cilj konferencije je progovoriti u javnosti o ženskom poduzetništvu, istaknuti njegovu brojnost i uspjehe u Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj, ohrabriti postojeće i potencijale poduzetnice na nove poduzetničke projekte te im pomoći u međusobnom umrežavanju radi razmijene znanja i iskustva, a u konačnici i potaknuti samozapošljavanje žena.

U sklopu konferencije biti će organizirano predstavljanje uspješnih poslovnih priča poduzetnica iz Ličko-senjske županije, ali i ostatka Hrvatske te zemalja u okruženju – Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Nakon uvodnog predstavljanja održat će se panel diskusija sa svim sudionicama. Panel će se orijentirati na pitanja kao što su, koje su vještine i znanja ženama potrebna za uspon na hijerarhijskoj ljestvici u poduzećima i uspjeh, izazovi modernog poslovnog okruženja, različite definicije uspjeha, usklađivanje poslovnog i osobnog života. Usporedit će se iskustva iz različitih dijelova Hrvatske i inozemstva.

Dražen Prša

Facebook Komentari