Ministar Cappelli potpisao tri ugovora za plaže u Primorsko-goranskoj županiji

Piše: Dražen Prša

Ministar turizma Gari Cappelli potpisao je danas ugovore za sufinanciranje tri plaže s područja Primorsko-goranske županije, iz programa „Fond za razvoj turizma“. Ministarstvo turizma tako će sufinancirati uređenje plaže Medveja u Medveji (općina Lovran), plaže kod Hotelijerskog fakulteta u Iki (grad Opatija) te uređenje plaže na Bribirskoj obali – III.faza (grad Novi Vinodolski).

„Sunce i more su i dalje prepoznatljiv proizvod Hrvatske kao turističke destinacije, a uređenjem plaža podići ćemo njegovu kvalitetu i konkurentnost. Ministarstvo turizma nastavit će raditi na unaprjeđenju javne turističke infrastrukture te poticati razvoj proizvoda privatnog sektora kroz naše projekte. Iz Državnog proračuna za 2017. godinu smo predvidjeli 5 milijuna kuna kojima ćemo financirati projekte javne turističke infrastrukture isključivo na turistički nerazvijenim područjima. Vjerujem kako će dijelovi ovi županije, kao što je primjerice Gorski Kotar kojeg ću svakako do kraja godine i službeno posjetiti, prijaviti kvalitetne projekte i na taj natječaj“, naglasio je ministar turizma Gari Cappelli.

cappelli-ugovori2

Odluka o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. donesena je početkom ovog tjedna, a odobrena su sredstva za sufinanciranje ukupno 32 razvojna projekta u ukupnoj vrijednosti od 17.367.000,00 kn za uređenje plaža, te izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, te njihovo opremanje multimedijalnom opremom.

Ministarstvo turizma je, iz Fonda za razvoj turizma, sufinanciralo uređenje ukupno 16 plaža, od toga 4 na kontinentu, što je novost u tom programu – Kupalište Slave Raškaj (Ozalj), Foginovo kupalište (Karlovac), Grad na Kupi II (Petrinja), Kupalište jezero (Orahovica) te plaža na Topoljskom Dunavcu (općina Draž). Iz Fonda je financirano i 16 centara za posjetitelje odnosno interpretacijskih centara – primjerice Centar za posjetitelje Zagorja, interpretacijski centar Picokijade, Lovrakova družba budućnosti (Veliki Grđevac), interpretacijski centar termalne baštine u Lipiku, interpretacijski centar hrvatske prošlosti i budućnosti (Knin), interpretacijski centar memorijalnog spomen obilježja Domovinskog rata „Vodotoranj Vukovar“, centar za posjetitelje Splitsko-dalmatinske županije i drugi, priopćeno je iz Ministarstva turizma RH.

Facebook Komentari