Plenković novinaru: odite vi na izbore pa pobijedite, pa onda planirajte proračun. Ja sam…..

Novinare je zanimalo kako to da rashodi proračuna rastu u godini za koju svi već godinama upozoravaju da će biti najteža zbog niza obveza koje dospijevaju Hrvatskoj na naplatu, prenosi Večernji list.

“Nemojte tako govoriti kad smo sad javno na sjednici rekli 2,5 milijardi i da će deficit biti manji. Nemojte raditi spin da je deficit veći nego što je bio ove godine, deficit je manji, radi se o trasferu sredstava iz EU proračuna u hrvatski proračun. Drugo, ‘odite vi na izbore pa pobijedite, pa onda planirajte proračun. Ja sam pobijedio na izborima, formirao vlast, napravio program koji jasno izražava prioritetne politike i ciljeve Vlade. Na rashodovnoj strani ćemo biti racionalni, servisirat ćemo sve obveze, to je sve predviđeno, prema tome, nema niti jedne slabe točke”, poručio je Plenković novinaru RTL-a.

O proračunu je rekao da on ide za smanjenjem deficita, bit će niži nego ove godine.

“Mislim da smo pokazali jednu vrlo trezvenu i racionalnu politiku po svim resorima, a uvažavajući i ono što smo činili s poreznom reformom, sagledavajući makroekonomske pokazatelje, naše okruženje. Očekujemo da ovaj proračun ispuni ciljeve iz programa Vlade, i kad je riječ o demografskoj politici, kad je riječ o važnom signalu prema hrvatskom gospodarstvu, poduzetnicima, obrtnicima, treba ga gledati u paketu s porezom reformom koja je usvojena. Nakon pet godine po prvi put je povećan proračun za Oružane snage RH, postali smo važnu poruku i prema hrvatskim braniteljima što mislim da je bitno, ali tu su i ostali aspekti, zaposleni u javnim službama, umirovljenici, kompenzacijske mjere, pomoći za jedinice lokalne i regionalne samouprave. Proračun je usmjeren na ravnomjeran regionalni razvoj Hrvatske u cjelini i poljoprivrede i ruralnog razvoja” rekao je Plenković, prenosi Večernji list.

Najavio je da se 19. prosinca sastaje sa svim županima kako bi u čitavom mandatu zajednički pratili prioritete na županijskoj razini s onim što radi Vlada.

Plenković pitao Žagara koji je sad u klubu MOST-a: Jeste li vi u oporbi ili na vlasti?

PRIJENOS U Saboru dinamična rasprava oko proračuna za sljedeću godinu, oporba kritizira

Facebook Komentari