Mediji pišu da u HDZ-u ne smatraju iskrenim Bernardićev poziv premijeru Plenkoviću na razgovor

Novi lider SDP-a Davor Bernardić ne odustaje od namjere da sjedne s premijerom i šefom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

Nakon što mu je u intervjuu Večernjem listu poslao otvoreni poziv da sjednu i razgovaraju o nizu tema koje muče Hrvatsku, danas je potvrdio da će mu idući tjedan poslati i službeni poziv za sastanak. Tema je napretek. Ploča s ustaškim pozdravom usred Jasenovca svakako je prva o kojoj bi Bernardić rado popričao s Plenkovićem.

U SDP-u se nadaju da će do sastanka u konačnici i doći i da je Plenković spreman na dijalog dok u Plenkovićevom krugu kažu kako načelno nije loše da se među strankama razgovara o svim pitanjima, ali sumnjaju u iskrenost Bernardićeve ponude.

“Da je Bernardić iskreno zainteresiran za takvu vrstu razgovora, ponudio bi ga diskretnije. Nazove se onoga s kim se hoće razgovarati i utanači sastanak. Ovakav javni poziv služi više za privlačenje pozornosti medija”, rekao je bliski Plenkovićev suradnik za Večernji list. Uvjeren je da je riječ o igri kojom SDP pokušava osnažiti svoju poziciju poljuljanu gubitkom parlamentarnih izbora i Milanovićevom ostavkom, a poručuje kako bi im pametnije bilo da se pozabave sobom i urede odnose u stranci.

Share This Article