Još malo opasnog mesa, uvezeno je iz Belgije, ako ste ga zamrznuli, možete ga vratiti

Hrvatska agencija za hranu (HAH) izdala je obavijest za potrošače o opozivu svježeg svinjskog mesa koje se više ne nalazi na tržištu.

“Putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje Nacionalna kontakt točka Republike Hrvatske zaprimila je obavijest o rezultatu samokontrole subjekta u poslovanju s hranom iz Belgije kojim je utvrđena povećana količina sulfadijazina u trupovima zaklanih svinja. Količina navedenog lijeka veća je od maksimalno dopuštene količine kako je utvrđeno Uredbom (EU) 37/2010 te se takvo meso smatra neprikladnim za prehranu ljudi”, priopćio je HAH.

Navode kako su životinje zaklane u Belgiji 7. studenog, a obavijest je nadležnom tijelu Republike Hrvatske upućena 6. prosinca.

“Meso je na tržištu Republike Hrvatske distribuirao Medven MM Mesna industrija d.o.o. iz Gornjeg Prekrižja 4, Krašić, a s obzirom da se isto više ne nalazi na tržištu, subjekt je odmah pokrenuo opoziv od potrošača”, stoji u priopćenju HAH-a.

MM Mesna industrija u svom priopćenju navodi da je meso distribuirano na hrvatsko tržište 11. studenog, te da se opoziv odnosi na sljedeće proizvode:

Svježe rasječeno i nerasječeno svinjsko meso i iznutrice LOT: 161109HR

Svježa vakumirana svinjetina LOT BROJA: 161110

“Temeljem hitne obavijesti 6. prosinca obaviješteni smo da je uzorkovanjem svinjskog trupa provedenog 7. studenog u klaonici Noordvlees Van Gool u Belgiji utvrđen sulfadiazin, antibiotik koji se koristi u liječenju svinja na farmama.”

“Od dobavljača Noordvlees VAn Gool tražene su sve analize koje subjekt u poslovanju s hranom provodi u sustavu samokontrole, te je iz dostavljenih analiza vidljivo da su u mjesecu studenom svi nalazi bili zadovoljavajući”, stoji u priopćenju Medven MM Mesne industrije.

Možete vratiti meso, ali uz predočenje računa

Navode kako je distribuirano isključivo svježe meso.

“Ali, postoji mogućnost da su neki od naših kupaca zamrznuli meso za vlastite potrebe, stoga molimo da se isto vrati na mjesto kupnje uz predočenje računa. Iskreno se ispričavamo svim kupcima zbog moguće neugodnosti uzrokovane povratom proizvoda”, stoji u priopćenju MM Mesne industrije.

Share This Article