Bernardić kreće u akciju: osniva tijelo koje će okupiti sve bitnije SDP-ovce od 1990.

Ad

Jedan od prvih poteza novog šefa SDP-a Davora Bernardića trebalo bi biti osnivanje posebnog tijela u stranci, a koje bi okupilo zaslužne SDP-ovce od 1990.-ih do danas.

Koncept se još uvijek brusi no u samom stranačkom vrhu jedna od ideja je da se to novo tijelo koje bi, prije svega, imalo savjetodavnu funkciju nazove Senat SDP-a.

Bio bi to i svojevrstan povratak mnogih SDP-ovih zaboravljenih asova ponovno u fokus koji su za vrijeme bivšeg predsjednika Zorana Milanovića bili poprilično marginalizirani u stranci. Posebice je tu riječ o bivšim Račanovim ministrima poput Željke Antunović, Davorka Vidovića, Antuna Vujića, Gvozdena Flege, Šime Lučina,… a koji se spominju kao oni koje bi se u tom tijelu svakako voljeli vidjeti. Osim bivših ministara, doznajemo, postoji i ideja da se u Senat pozovu i SDP-ovi ugledni lijevi intelektualci poput Vjerana Zuppe, politologa Branka Caratana, akademika Ive Šlausa,… Od imena s kojima se također kalkulira su i ona bivšeg SDP-ovog saborskog zastupnika Ivana Ninića, a spominje se i riječki SDP-ovac Vladimir Šepčić, veteran splitskog SDP-a Josip Milat,…

“Sve je još uvijek na razini ideje, ali mislim da je ideja dobra. Treba okupiti sve ljude koji su na neki način zaslužni za mnoge dobre stvari u SDP-u i uključiti ih u stranački rad. Mnogi od njih vjerojatno su se osjetili marginalizirani zadnjih godina i to nije dobro i to treba mijenjati”, kaže izvor iz Predsjedništva SDP-a. Dodaje i kako je jedna od ideja da svatko od tih ljudi, ovisno o svom afinitetu i stručnosti, da i svoj doprinos kroz stranačke savjete koji se također planiraju osnovati. “Činjenica jeste da je SDP uvijek imao tijela u koja su se okupljali ne samo članovi nego i lijevi intelektualci. Ne znam da li bi to sad bili opet savjeti ili po novome Senat, ali mislim da ideja ima potencijala. Naravno, treba vidjeti cijeli koncept, ideju, ulogu svega toga, čemu bi sve to tijelo služilo”, kaže Šime Lučin, bivši ministar unutranjih poslova kojeg još nitko na tu temu, kako kaže, nije zvao iz SDP-a, piše Večernji list.

Facebook Komentari