Velečasni Odilon posjetio školu Švarča, djeca će umjesto za slatkiše sebi, novac darovati u Benin

Velečasni Odilon

Umjesto slatkiša i sokova koje bi sebi priuštili u vrijeme školskog odmora učenici Osnovne škole Švarča novac će darovati Dječjem domu u Beninu o kojem skrbi velečasni Odilon.

On će tijekom ovog tjedna obići sve karlovačke osnovne škole kako bi senzibilizirao učenike da pomognu svojim vršnjakinjama kojima je potrebna pomoć.

Čak 22 djevojčice trenutno borave u Dječjem domu u Beninu kojima je potrebna pomoć. O njima skrbi velečasni Odilon koji je prije 12 godina svoj novi dom pronašao u Hrvatskoj.

Da žele pomoći djevojčicama iz Afrike složili su se učenici škole na Švarči koje je posjetio velečasni Odilon. Jednoj djevojčici u Africi dovoljno je 750 kuna za godinu dana školovanja. Budući da se školovanje u Beninu plaća, a svatko će prije izdvojiti za dječake nego djevojčice, svaka kuna za njih je dobrodošla.

Učenici Osnovne škole Švarča žele pomagati, a za svaku donaciju dobiju narukvicu koja se izrađuje u Africi. U akciju za Dječji dom u Beninu uključit će se i druge karlovačke škole. Već u srijedu će velečasni Odilon posjetiti škole na Baniji i u Rečici.

Dražen Prša/Trend.com

Share This Article