I SDP-ovcima smeta spomen ploča poginulim HOS-ovcima, Bauk dao upute Plenkoviću za micanje

Arsen Bauk, bivši Ministar uprave, pod kojim se vodio i registar udruga, naputio je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića kako može jednostavno ukloniti ploču s natpisom “Za dom spremni” iz Jasenovca.

Pritom ga je usporedio s Ivom Sanaderom.

“Vlada Republike Hrvatske na temelju članka 107. Ustava Republike Hrvatske 26.8.2004. donijela je Odluku o uklanjanju spomeničkog obilježja Mili Budaku u Svetom Roku i Juri Francetiću u Slunju. Odluka je donesena iz razloga jer je njihovo postavljanje suprotno izvorišnim osnovama Ustava Republike Hrvatske te šteti ugledu i interesima Republike Hrvatske koje je Vlada dužna štititi.

Sve što Andrej Plenković treba napraviti je da sutra održi telefonsku sjednicu Vlade i iz istog razloga donese odluku o uklanjanju spomeničkog obilježja s ustaškim pozdravom u Jasenovcu, mjestu logora smrti koji je nastao kao rezultat politike rasne i nacionalne isključivosti u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj koju je 10. travnja 1941. godine, pod okriljem i neposrednim utjecajem nacističke Njemačke, proglasila Ustaška domovinska organizacija.

Ivo Sanader je za to imao petlju. A kako bi rekao Grašo – Andrej, il imaš dušu il si nula od čovika.”

Srbijanski ministar u novom napadu na Predsjednicu RH i Hrvatsku, spominje fašizam, zaziva EU….

I šef srpske manjine u Saboru Milorad Pupovac se javio oko spomenika HOS-ovcima u Jasenovcu

Hasanbegović odgovarao na oštra novinarska pitanja o spomeniku HOS-ovcima u Jasenovcu

Facebook Komentari