Strašna zabuna u Ukrajini: policajci se u akciji međusobno pobili, petorica mrtvih, lopovi zbrisali

Akcija organizirana s ciljem privođenja grupe lopova završena je tragično, policajci su greškom otvorili vatru jedni na druge pri čemu je pet osoba poginulo.

Sve je počelo kada je ukrajinska policija dobila dojavu da će kriminalna grupa organizirati pljačku kuće u selu Knjažiči u blizini Kijeva. Na teren je poslana specijalna jedinica, dva policajca u civilu smještena su u objekt na gradilištu pored kuće koja je trebala biti opljačkana da bi pratili osumnjičenike.

Prije akcije oglasio se alarm na kući pored njihove lokacije, zbog čega je drugi tim poslan na teren. Policajci su priveli dvije osobe koje su primijetili na gradilištu misleći da je riječ o lopovima. Specijalni tim je primijetivši da su članovi njihovog tima smješteni u kombi, o čemu su govorili tragovi u snijegu, zaključio kako su ih oteli lopovi.

U sukobu do kojeg je došlo između specijalne jedinice i drugih policajaca, poginulo je pet policajaca, od toga jedan iz specijalne jedinice.

U međuvremenu, tri stvarna osumnjičena, koji su se pripremali na pljačku u Knjažičima, čuli su pucnjavu i pobjegli. Ubrzo su uhićeni u Kijevu, bili su naoružani i očekuje se da će biti optuženi za nekoliko kaznenih djela.

Pokrenuta je istraga o ovom događaju, pišu tamošnji portali.

Facebook Komentari