Projekt Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije: Soba čuda u Sisku

Soba čuda Sisak

Piše: Dražen Prša

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u Sisku je nazočio svečanom otvorenju Sobe čuda – prve sobe za terapiju senzorne integracije u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Projekt Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke trajao je dvije godine i to uz veliku pomoć donatora i volontera te humanitarnih akcija u kojima je sudjelovao i sam sisačko-moslavački župan.

„Čuda se ne događaju svaki dan. Ovo je jedno malo čudo koje zaslužuje veliku pažnju svih nas. Često puta zaboravimo na naše ljude, sugrađane koji imaju posebne potrebe, u ovom slučaju to su djeca i roditelji s posebnim potrebama. Mislim da sustav nije dovoljno vodio brigu, pa onda udruge i svi ostali moramo zajedno učiniti da neke stvari dovedemo na jedan dovoljno dostojanstven način“, rekao je Žinić i kazao je kako je Soba čuda stvarno lijepa i vjeruje kako će djeca imati sve potrebno za senzornu terapiju.

Dodao je kako Udruga invalida Sisačko-moslavačke županije i dalje može računati na podršku Sisačko-moslavačke županije koja je samo ove godine za različite udruge, programe i projekte osoba s invaliditetom izdvojila oko 500.000 kuna.

Facebook Komentari