Najnovije

Ostojić o šalabahterima u SDP-u, ali i smjeru stranke: Odsad se bavimo HDZ-om i Mostom

Novoizabrani član Predsjedništva SDP-a Rajko Ostojić u Dnevniku N1 televizije prokomentirao je izbore za Predsjedništvo i Glavni odbor stranke.

Vaše ime se nalazilo na šalabahterima, na kraju je dobro ispalo za vas.

Ja sam vidio 10-ak šalabahtera, ali ima ih koji pišu razni ljudi. Možda su i neki novinari pisali… Šalim se, novinari ne pišu šalabahtere. U Predsjedništvo su ušli ljudi iz izbornih stožera Bernardića, Ostojića i Miljenića. To je dokaz da SDP misli svojom glavom. Na radnom predsjedništvu su bili svi Bernardićevi protukandidati.

Sama činjenica da postoje šalabahteri govori da frakcije unutar stranke žele većinu u Predsjedništvu. To dokazuje da ima podjela…

Nema podjela. Mi uvijek imamo više protukandiadata, mi nismo HDZ. Oni imaju uvijek jednog kandidata ili je određen ili je po naslijeđu. Mi smo imali protukandidate Ostojića i Bernaridća oni su zapjevali Ružu crvenu. To u HDZ-u nije moguće jer uvijek imaju samo jednog kandidata. Mi smo otvorena stanka, živi organizam, a svi smo tu radi socijaldemokracije.

Na kome će sad biti odgovornost da smiri stanje u stranci?

Ja mislim da je razgovor već krenuo. Svi kandidati za predsjednika i šefovi stožera su u Predsjedništvu. Županijama smo omogućili ono što su tražili. Govorili su ”dosta je više šalabahtera” – ok, iskidali smo šalabahtere. Županije su glasale za svoj Glavni odbor. Što se Bernardića tiče šalabahtera više nema.

Šefovi lokalnih organizacija su izabarani po načelu jedan član – jedan glas. I to je to. To su govorili svi kandidati. Bernardić poštuje svoje ideje i ideje svih kandidata. Oko toga je konsenzus.

Daje li se prevelika autonomija šefovima lokalnih organizacija?

To ćemo vidjeti na lokalnim izborima. Županije su izabrale svoje kandidate, sad idu lokalni izbori što je njihova odgovornost.

Bernardić sljedećeg tjedna ide na put po županijama. Ide li se možda zahvaliti na glasovima?

Stranka je organizacijski i kadrovski devastirana. Bernardić ide dizati stranku. Više je u pet dana napravljeno negu u zadnja 3 mjeseca. Odsad se bavimo HDZ-om i Mostom.

Facebook Komentari