U Top termama Topusko obilježen Dan umirovljenika Sisačko moslavačke županije

Ad

U Top Termama Topusko proslavljen je Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije. Svečanost je okupila više od 300 umirovljenika iz cijele županije, a održala se pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, u organizaciji županijske Matice umirovljenika.

Predsjednik Matice umirovljenika Sisačko-moslavačke županije Zvonimir Žlof zahvalio se Županiji koja je i ove godine svojim pokroviteljstvom omogućila ovo cjelodnevno druženje.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić pozdravio je sve okupljene umirovljenike i čestitao Dan umirovljenika Sisačko-moslavačke županije.

„Došao sam im i ove godine čestitati njihov dan, jer oni to doista zaslužuju. Na suradnju i pomoć Županije uvijek možete računati, a drago mi je da danas ovdje mogu najaviti kako se u proljeće 2017. godine otvara novi Dom za starije osobe u Glini koji će moći primiti 75 osoba. Također želim najaviti da pregovaramo i o tome da Kutina uskoro dobije mogućnost smještaja starijih osoba, i to kao dio Doma za starije osobe Sisak, jer Moslavini je to nužno potrebno“, naglasio je župan Žinić.

župan Ivo Žinic

župan Ivo Žinic

Podsjetio je i kako Županija, u skladu sa svojim mogućnostima, redovito podupire programe umirovljeničkih udruga te programe ustanova koje skrbe o osobama starije životne dobi.
Sa županom je na svečanosti u Topuskom i ove godine bila Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine, koja je u ime vijećnica i vijećnika Sisačko-moslavačke županije, poželjela umirovljenicima puno zdravlja i da budu aktivni u društvu čiji su, kako je naglasila, važan dio.

zupanzinicdanumirovljenika2_drazenprsa

Dražen Prša/SMŽ

Facebook Komentari