Ministrica gospodarstva Martina Dalić o odnosu Vlade prema Ini, arbitražama s Molom

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se s europskom povjerenicom za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i mala i srednja poduzeća Elzbietom Bienkowskom. Uz premijera Plenkovića,potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić također je bila na sastanku, nakon kojeg je komentirala kakav je odnos Vlade prema INA-i.

Ministrica gospodarstva Martina Dalić komentirala je što konkretno Vlada planira poduzeti u vezi INA-e.

“Puno se pitanja postavlja, ali u ovom trenutku moram vam ponoviti ono što je sadašnje stanje stvari i ono što je istina. Ova Vlada se vrlo jasno i nedvosmisleno odredila da je INA nacionalna strateška kompanija. Želimo vidjeti INA-u kao kompaniju koja se razvija u području istraživanja, proizvodnje, distribucije i prerade. Vertikalno integrirana naftna kompanija, kako se kaže u žargonu industrije”, kazala je.

“Polazeći od toga, Vlada se detaljno informira o stanju u kompaniji kako bi mogla jasno i vrlo precizno definirati sve stavove o eventualno prijepornim pitanjima s drugim dioničarom i kako bi mogla u vezi tih stavova prirediti jedan širi konsenzus”, dodala je.

Dalić je istaknula kako je u interesu Vlade da se arbitraže okončaju.

“U Ženevi i Washingtonu se odvijaju arbitraže. Stav Vlade je da se arbitraže moraju dovršiti. Sukladno tome će Vlada artikulirati svoj stav, vodeći računa da od INA-e kao kompanije očekujemo puno, i rast hrvatskog gospodarstva. Bez rasta svojih velikih komapnija ne možemo ostvariti svoj puni potencijal rasta”, zaključila je, prenosi N1.

Hernadi očekuje dogovor s hrvatskom Vladom, a ako Mol i dalje ne bude dobrodošao, moguća prodaja

Facebook Komentari