Advent u Zagrebu: Provjerili smo kako je na Zrinjevcu, a dočekala nas je i Božićna dama….

Piše: Dražen Prša

Posjetili smo Zrinjevac i Tomislavov trg, da osjetimo ugođaj Adventa u Zagrebu, pa smo isprobali i klizalište.

Na ulazu nas je dočekala jedna zagrebačka Božićna dama…

“Servus, dobro nam došli trenutno ste u najboljoj europskoj destinaciji”, kaže nam dama koja dočeka goste i predstavlja cijelu adventsku priču.

“Zašto zagrebačka Božićna dama? Odjeća koja je na meni skrojena je po starim krojevima kako bi ugođaj bio što bolji”, objasnila nam je Sanja Pandurić, koja nekoliko godina surađuje sa zagrebačkom turističkom zajednicom, od samog početka Advenata u Zagrebu.

sanjapanduric

Marko Runjačić, instruktor sklizanja, kaže da je iz dana u dan je sve veće zanimanje za led na Zrinjevcu.

“Otvorili smo Advent u Zagrebu 26.11. i sada svakim danom očekujemo sve veću i veću gužvu, osobito u dane vikenda. Ove godine imamo klizaljke u svim veličinama, od brojeva za malu djecu, u rasponu od broja 25 do 50 za dvometraše. Organizacija je vrhunska ove godine, i ako dođete, nećete požaliti”, veli Runjačić.

Otprilike 100,000 ljudi je bilo je prošle godine, a ove godine očekuje da će Zagreb srušiti i taj svoj rekord.

klizaliste tomislavac

Ako ste se zatekli u Zagrebu, ili ako imate slobodnog vremena, slobodno prošećite centrom Zagreba i svratite na Tomislavac na klizanje i zabavite se. Cijene ulaska se kreću od 15 kuna u jutarnjim satima (od 10 do 16), do 20 kuna u popodnevnim i večernjim satima (od 16 do 23). Najam klizaljki je 15kn, s time da uvijek možete donijeti vlastite. Studenti imaju pravo na 50% popusta i djeca do 6 godina imaju besplatan ulaz.

Facebook Komentari