Teški sukob MOST-a i HDZ-a u Vrgorcu, uhljebljivanja, optužbe, upetljali i Hasanbegovića

U Vrgorcu i dalje traje sukob između Mosta i HDZ-a. Prvo je vrgorački HDZ optužio Mostova gradonačelnika Antu Pranića da je otpustio tri djelatnice dječjeg vrtića, a on je rekao da je šef vrgoračkog HDZ-a, Željko Primorac, posao dobio preko veze i bez natječaja, i to uz pomoć bivšeg ministra kulture, Zlatka Hasanbegovića.

“Neka se ispita kako je gospodin Primorac zaposlen u Ministarstvu kulture, odnosno kako se u tjednu kad je srušena bivša vlada prebacio iz Gradskog kulturnog središta Vrgorac u Konzervatorski odjel u Splitu, odlukom bivšeg ministra Hasanbegovića? Uostalom, gospodin Primorac prijavljen je u Vrgorcu, živi u Makarskoj, a radi u Splitu – a svejedno nam svim drži moralne i političke lekcije”, kazao je gradonačelnik Pranić za tportal.

HDZ-ov Željko Primorac za tportal je potvrdio da je ovog ljeta zbilja zaposlen u Ministarstvu kulture. Odnosno, u njegovu Konzervatorskom odjelu u Splitu u kojem kao diplomirani povjesničar radi u arhivu. “Slao sam molbe na razne adrese i oni su se javili jer im je zaposlenica otišla u mirovinu. Postoji pravilo da se djelatnici iz jedinica lokalne uprave i samouprave mogu raspoređivati u ministarstva ako imaju uvjete i stručnu spremu, a ja sam diplomirao prvi u generaciji i imam upisan doktorat”, rekao je Primorac.

“Osim toga, upravo je gradonačelnik Pranić potpisao odluku o mom premještaju. Istina jest da imam prebivalište u Vrgorcu, boravište u Makarskoj, a radim u Splitu – ali sve je po zakonu i putni troškovi plaćaju mi se od Splita do Makarske. Zbog insinuacija da varam državu gradonačelniku ide sudska tužba”, odgovorio je šef HDZ-a Vrgorac.

Pranić je naknadno rekao da nije potpisao nikakvu odluku, nego da je Gradsko vijeće Vrgorca dalo suglasnost na izmjene statuta Gradskog središta mladih. “Svi su glasovali za to da se gospodin Primorac makne i manje sije mržnju, no njegovo zapošljavanje u Ministarstvu kulture izričita je odluka bivšeg ministra”, rekao je gradonačelnik Vrgorca.

Ministarstvo kulture nije odgovorilo na ove tvrdnje.

Facebook Komentari