Silobrčić podnio ostavku zbog nemogućnosti procesuiranja navodnog plagijata ministra Barišića

Ad

Čini se da se na sjednici Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju neće raspravljati o tome je li ministar Pavo Barišić plagirao znanstveni rad, neslužbeno doznaje HRT od izvora bliskog članovima Odbora nakon današnje sjednice.

Prije pet godina mjerodavna tijela su to odbacila, dala svoj sud i o tome više nemam što dodati, izjavio je sam ministar Pavo Barišić uoči sjednice.

Predsjednik Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju Vlatko Silobrčić podnio je ostavku zbog nemogućnosti procesuiranja slučaja navodnog plagijata ministra Barišića.

Silobrčić se našao izložen kritikama i pozivima da ga se smijeni nakon što je na dnevni red sjednice Odbora stavio predmet povezan s navodnim plagijatom ministra Pave Barišića.

Prema ranijim Silobrčićevim izjavama, Odbor za etiku u znanosti i visokom obrazovanju u arhivi je našao četiri neriješene prijave u kojima se dvije izravno ili neizravno odnose na aktualnog ministra Pavu Barišića te će one biti razmotrene na sjednici Odbora. Odbor će razmotriti sve četiri prijave i vidjeti ima li osnove da se one uzmu za predmet, a potom će izreći svoje mišljenje, kazao je tada akademik Silobrčić.

Aktualni ministar znanosti, obrazovanja i sporta Pavo Barišić prijavljen je 2011. zbog navodnih plagijata u članku objavljenom u časopisu Synthesis philosophica 2008. godine.

Facebook Komentari