Kvalitetni pomaci u turizmu Ličko senjske županije, dobar realni rast dolazaka i noćenja

Vijeće TZ Ličko senjske županije

U Gospiću je održana sjednica Turističkog vijeća TZ Ličko senjske županije, koju je vodio župan Ličko senjski Milan Kolić.

Temeljem predstavljenih podataka vidni su značajno dobri pomaci u svim destinacijama. Direktor Turističke zajednice Ličko-senjske županije Ivan Radošević istaknuo je mnoštvo podataka između kojih izdvajamo da je zaključno sa 30. studenim ove godine zabilježeno 637.188 dolazaka i 2.873.839 ostvarenih noćenja s nekomercijalnim smještajem. Sve to čini realni rast dolazaka od 8,4 posto i 6,5 posto u noćenjima.

Izvješće je prihvaćeno jednoglasno nakon čega se razgovaralo i o planovima za narednu godinu koje je predstavio direktor TZ LSŽ Ivan Radošević:

“Jedan od novih projekata nosi naziv „Okusi Ličko-senjske županije“ gdje ćemo definirati najmanje 10 restorana koji će dobiti posebnu oznaku na nacionalnoj razini. Riječ je o restoranima koji imaju autohtonu kuhinju sa ovoga područja. Ti će restorani raditi na kontinentalnom području cijelu godinu, a u primorskom dijelu najmanje sedam mjeseci godišnje. Sve će se ovo pospješiti kroz edukacije i radionice, a dobit će i poseban meni. Drugo vrlo važno na čemu će se raditi je dobivanje oznaka kvalitete obiteljskog smještaja” -kazao je Radošević te dodao:

To brendiranje je vrlo bitno jer od ukupnih smještajnih kapaciteta u našoj županiji čak 82 posto čini privatni smještaj. Cilj ovoga projekta je podići kvalitetu privatnog smještaja na još višu razinu. Radna skupina vrlo skoro kreće s radom i ubrzo ćemo znati detalje vezane uz taj projekt. Sve intenzivnije radimo i na „online“ oglašavanju, u izradi je i nova brošura za bajkere kojom ćemo pojačati predsezonu i posezonu. Ta će brošura, između ostaloga, sadržati i sedam bajkerskih ruta u našoj županiji. Također pripremamo brošuru za aktivni turizam, kao i letak u kojemu ćemo istaknuti deset zanimljivosti u Ličko-senjskoj županiji.

Poseban naglasak stavit ćemo na brošuru o ponudi Obiteljskih gospodarstava, vid turizma koji je sve više atraktivan gostima. Nastavljamo i sa sudjelovanjem turističkih sajmova, ali i još nekim aktivnostima, kazao je direktor Radošević koji je izrazio zadovoljstvo pomacima i u smislu smještajnih kapaciteta i njihove kvalitete. Posvuda su izgrađeni novi smještajni kapaciteti, pri čemu prednjače Novalja sa 2.400 novih kreveta i područje Plitvičkih jezera sa 500 kreveta. Novi način evidencije broja dolazaka i noćenja definira se po podacima e-visitora koji ionako odlične rezultate rada turističkih djelatnika na području Ličko-senjske županije doslovno dižu „u zvijezde“. Nakon sjednice Turističkog vijeća održana je sjednica Skupštine TZ Ličko-senjske županije koja je također prihvatila ove, sve bolje rezultate u radu.

Dražen Prša/Lika online/M.S.

Facebook Komentari