19.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Za bespovratne potpore u turizmu ove godine Kalovačka županija izdvojila 285.000 kn

Za bespovratne potpore u turizmu ove godine Kalovačka županija izdvojila 285.000 kn

Ove je godine Karlovačka županija iz svog proračuna izdvojila 285 tisuća kuna za bespovratne potpore u turizmu. Na natječaj se javilo 16 OPG-a, tvrtki i obrta, a 13 ih je zadovoljilo uvjete. S njima su danas u Vrhovcu potpisani ugovori.

Već osam godina županija pomaže turističke projekte, a u posljednje je četiri za tu svrhu izdvojeno oko milijun i 600 tisuća kuna. Karlovačka županija prepoznala je važnost ulaganja u proširenje turističke ponude. Ove su potpore ujedno i poticaj gospodarskom razvoju, dodao je župan Ivan Vučić.

Ove godine ugovori su potpisani na imanju Stjepana Čuliga koji je posljednjih godina velika sredstva uložio u svoj OPG, a bespovratna potpora u iznosu od 35 tisuća kuna dobro će doći za razvoj novih projekata. Cijeli projekt vrijedan je više od 250 tisuća kuna, ali svaka nepovratna kuna je dobrodošla, kaže Čulig, koji smatra da su natječaji dobar način kako doći do novca za projekte.

Neki od projekata koji su dobili potpore već su pri kraju, a sigurni smo da će 258 tisuća kuna s koliko županija pomaže turizam biti dobro upotrebljen novac.

Dražen Prša

Najnovije

Još iz rubrike