9.2 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Plenković komentirao rast BDP-a, veleposlanika u Moskvi, neslaganje s Mostom

VIDEO Plenković komentirao rast BDP-a, veleposlanika u Moskvi, neslaganje s Mostom

Premijer Andrej Plenković iz Banskih dvora obratio se javnosti.

O rastu BDP-a

“To je jasan signal o rastu gospodarstva. Vlada je zadovoljna takvim pokazateljima, oni svjedoče da RH ide u dobrom smjeru. To osobito primjećujemo u turizmu i u izvozu. Cilj nam je postići još više stope rasta”, kazao je premijer na početku obraćanja medijima.

“Poreznom reformom želimo imati bolje okružje za investicije te da će se aktivnosti odraziti na kvalitetnija radna mjesta, zapošljavanje i bolji standard. 1,8 milijuna ljudi će imati veće prihode nakon što krene porezna reforma. Jedan mudar pristup reformi PDV-a će biti signal o kvalitetnom radu Vlade. Do 2020. želimo osigurati stabilan i trajan gospodarski rast te rast BDP-a od pet posto. Zahvaljujem se svim kolegama i kolegicama koji su ovome pridonijeli”, dodaje Plenković.

“Iskoristio bih prigodu da smo se susreli s predstavnicima Hrvata koji žive u Srbiji, s gospodinom Bačićem te gospodinom Žigmanovom. Izrazili smo naš stav o nužnosti poštivanja prava hrvatske manjine u Srbiji.

O Ukrajini

“Stav i mene osobno i Vlade je jasan – iskustvo mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, iskustvo zemlje koja je imala ratno iskustvo –  nudimo i želimo ponuditi ta iskustva prijateljskoj Ukrajini. Iza te poruke čvrsto stojimo. S pojedinim komentarima sam razočaran, pokazuju nepoznavanje vanjskopolitičke situacije”.

Odgovarajući na pitanje o imenovanju veleposlanika u Moskvi, premijer je kazao da se na to neće dugo čekati. ‘razgovaram s ministrom, ne samo o Moskvi, već i o drugim veleposlanstvima’.

Odnos s Mostom

Most traži da se rast plaća ne odnosi na državne dužnosnike. HDZ je bio protiv toga. Jeste li promijenili stav?

“Nismo promijenili stav”, rekao je Plenković.

Najnovije

Još iz rubrike