19.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska VIDEO Huda jama – strogo čuvana tajna u Petrinji: rasvijetliti i jame...

VIDEO Huda jama – strogo čuvana tajna u Petrinji: rasvijetliti i jame u Sisačko-moslavačkoj županiji

Piše: Dražen Prša

U kino dvorani POU Hrvatski dom Petrinja održana je premijera filma Romana Leljka „Huda jama – strogo čuvana tajna“.

S motom „Stvaranje domovine najsvetija je stvar. Tko ne poznaje prošlost neće imati ni budućnost“ ovu su premijeru organizirali HVIDR-a Petrinja, Hrvatski domobran Petrinja i Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Projekciji, u koju su brojnu publiku uveli Antun Pintar, Mirko Putrić, Zlatko Hasanbegović i autor filma Roman Leljak, nazočili su i župan Ivo Žinić i predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić.

“Došao sam vidjeti još jednu istinu iz Drugog svjetskog rata i poslije poraća. Istina je koja je, kao i mnoge istine dugo skrivana. Mi mlađi ljudi koji smo rođeni daleko iza Drugog svjetskog rata i koji ne pamtimo to vrijeme nismo znali što je prava istina. Nekima je to možda bilo prosvjetljeno u mlađim danima, ali o tome se nije smjelo govoriti. Danas, dvadeset i pet godina nakon nastanka Hrvatske još uvijek ima puno nerasvjetljenih istina i zato sam došao dati potporu svima onima koji rade na tome da i šire mase saznaju što se događalo tih poratnih godina Drugog svjetskog rata. Županija i ja kao župan založit ćemo se da se rasvijetle mnoge jame koje postoje na području Sisačko-moslavačke županije”, kazao je župan Ivo Žinić.

Pogledajte govor dr. Zlatka Hasanbegovića o zločinačkim strukturama u hrvatskom društvu.

Najnovije

Još iz rubrike