9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Šerbedžija ipak nije Pernar: Hoćete da se dignem i odem iz studija?...

Šerbedžija ipak nije Pernar: Hoćete da se dignem i odem iz studija? Evo koje pitanje ga je uzrujalo

Rade Šerbedžija zamalo je izišao iz studija kabelske televizije N1, koja pokriva neke zemlje bivše Jugoslavije.

Upitan je i da proširi i pojasni svoju izjavu kako “treba biti svjestan, da sve to što se radilo u ime srpstva, hrvatstva, muslimanstva i ostalih izama i nacionalizama, sve su činili pojedinci, jedan mali dio ljudi“. Zašto našim odnosima i danas u najvećoj mjeri dominiraju teme iz te toliko ružne prošlosti, glasilo je pitanje.

“Ja sam toliko ranjen raznim stvarima, ne samo ovim zadnjeg puta, nego zbog mnogih stvari koje sam govorio ovim narodima – a to je uvijek bilo protiv rata. Bez obzira na političke i nacionalne razlike ljudi. Zato ne želim o tome više pričati”, kazao je Šerbedžija.

Uslijedilo je pitanje iz zagrebačkog studija. Tihomir Ladišić je, naime, kazao da bi ga udruge, a možda i ministar koji ga je prozvao, vrlo vjerojatno da imaju priliku upitali pitanje koje se neprestano ponavlja u ovakvim raspravama – tko je ratu bio agresor, a tko žrtva?

“Hoćete li vi mene ostaviti na miru, čovječe, ne želim o tom stvarima govoriti! Da se sad dignem iz studija? Rekao sam već – to nije istina što su citirali žutu štampu, ja takve stvari nisam rekao! Ja zato imam neugodnosti u zemlji u kojoj živim i gradu u kojem radim, ne želim biti tako obilježen i lažno napadan. Imate li neko drugo pitanje?”, kazao je glumac.

Cijeli razgovor je OVDJE.

Najnovije

Još iz rubrike