8.7 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Nacional je pisao o misterioznom nestanku veleposlanika Turske, a po dematiju -...

Nacional je pisao o misterioznom nestanku veleposlanika Turske, a po dematiju – nije nestao

Otpravnica poslova Veleposlanstva Republike Turske Günay Babadoğan Ertan reagirala je na članak u Nacionalu vezano za nagli odlazak veleposlanika Ahmeta Tute iz Zagreba.

U regiranju na tekst zvan “Erdoganova osveta u srcu Zagreba”, navela je da je tjednik iznio obmane i netočnosti, no također je potvrdila da je Tuta otpušten, ne navodeći zašto.

“Iskreno smo bili razočarani kada smo vidjeli da spomenuti članak u fokus stavlja neutemeljene navode vezano za to gdje se nalazi bivši tuski ambasador u Zagrebu, g. Ahmet Tuta i njegova supruga.

Članak očigledno sadrži dezinformacije i predstavlja obmanjujuću sliku hrvatskoj javnosti o mjerama koje su poduzete nakon neuspjelog puča pokušanog 15. srpnja, koji je bio usmjeren na podrivanje demokracije i rušenje demokratskim putem izabrane vlade u Turskoj.

Tim povodom sam dužna sam vam iznijeti sljedeće ispravke, kako biste ih ljubazno uzeli u obzir.

G. Ahmet Tuta je opozvan u glavni grad 8. kolovoza 2016. G. Tuta i njegova supruga stigli su u Tursku i on je započeo svoj mandat u sjedištu 27. kolovoza 2016. Kasnije, g. Tuta je otpušten iz javne službe 29. listopada 2016. godine.

Cijenili bismo kada bi se ovo pismo objavilo u cijelosti u idućem broju Nacionala”, navodi Babadoğan Ertan.

Nacional piše da su Turci usred Zagreba oteli svoje diplomate – u srcu hrvatske metropole?

Najnovije

Još iz rubrike