9.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Tomić: Da sam SDP-ovac i moram birati između Bernardića i plemenite plijesni,...

Tomić: Da sam SDP-ovac i moram birati između Bernardića i plemenite plijesni, zaokružio bih….

Ante Tomić u Jutarnjem listu napisao je što misli o Davoru Bernardiću kao novom šefu SDP-a.

Evo, samo nekoliko sati nakon što je objavljeno da je umro Castro, u našem dijelu svijeta SDP je u drugome krugu napokon izabrao novog predsjednika. Oprezno i mudro, nakon dugog vaganja su odlučili da će ih iduće četiri godine voditi Davor Bernardić, politički birokrat čiji testisi pouzdano ne trebaju specijalne mudante, koji se predstavlja ljevičarem, premda nitko na zna zašto, a postao je poznat po tome da baš nikad baš ništa baš ni o čemu nije rekao.

Da sam član SDP-a, kao što srećom nisam, i da moram izabrati između Davora Bernardića i plemenite plijesni, ja bih, pod punom moralnom, materijalnom i kaznenom odgovornosti zaokružio plemenitu plijesan. Jabuke u šlafroku bile bi bolje od Davora Bernardića. Junetina s graškom, vadičep, sapun, pulover s V-izrezom, dvanaest flomastera, kilogram smeđeg šećera, snažno do olujno jugo, veterinarska stanica u Đakovu, Festival dalmatinskih klapa u Omišu, zabrana prometa za kamione s prikolicom na dionici Oštrovica – Kikovica, drugi korijen iz 274, čak i palatalizacija, glasovna promjena gdje se suglasnici k, g, h ispred e mijenjaju u č, ž, š, mnogo bi uspješnije vodili SDP od Davora Bernardića.

Bilo je to u subotu pravo da se zabrineš za stanje na političkoj ljevici. U jednome dijelu svijeta otišao je Fidel Castro, a u drugome je ostvarenje društvene jednakosti došlo u ruke Davora Bernardića. Gotovo biste požalili da smo se prije pedeset pet godina u Zaljevu svinja zaustavili na korak ispred nuklearne apokalipse, napisao je Tomić u Jutarnjem listu.

Najnovije

Još iz rubrike