8.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Proizvođači bi tužili, Tolušić poručuje: Napravite ručak sa zaraženim mesom, pa mi...

Proizvođači bi tužili, Tolušić poručuje: Napravite ručak sa zaraženim mesom, pa mi se javite sutra

Na najavu tužbi proizvođača hrane koji tvrde da tip salmonele pronađen u njihovom mesu nije na EU listi opasnih bakterija, Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede, kaže da će njegovo Ministarstvo i dalje raditi svoj posao kako je i započelo.

Ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića novinari su prije sjednice Vlade pitali kako komentira izjave proizvođača hrane koji najavljuju tužbe. Tvrde kako inspekcija krši propise jer, navodno, soj salmonele pronađen u njihovu mesu nije na EU listi opasnih bakterija.

“Ministarstvo će i dalje odrađivati svoj posao kako je i započelo. Dovest ćemo u red tržište i znanstvenu ispravnost hrane, a svi oni koji misle da ova salmonela nije škodljiva predlažem da s tim zaraženim mesom naprave jedan ručak, pa neka mi se jave sutra u vezi toga”, rekao je Tolušić a prenosi Dnevnik.hr.

Na, kako tvrde, nezakonitu zabranu upozorili su iz Perutnine Ptuj u čijem je mesu pronađena salmonela infantis, soj kojeg domaći i europski propisi ne smatraju opasnim za ljude. Sud je u prethodnim sličnim slučajevima, tvrde, presudio u njihovu korist.

Još malo salmonele: Novi slučaj, Ledo uvezao, Billa prodavala, evo gdje je nađena

Najnovije

Još iz rubrike