Burno i žestoko na Kongresu ugostitelja: povici i zvižduci za Cappellijevog pomoćnika i onda….

Na Kongresu ugostitelja koji je jutros počeo u hotelu Le Meridien Lav u Splitu, oko tisuću ugostitelja glasnim je povicima i zvižducima napustilo dvoranu u trenutku kada ih je u ime ministra turizma Garija Cappellija pozdravljao Robert Pende, njegov pomoćnik, piše Slobodna Dalmacija.

Uz povike “ostavka”, ugostitelji su napustili veliku kongresnu dvoranu i ostavili uzvanike same u sali, a pomoćnika Pendu za govornicom.

Nakon što su svi izašli iz dvorane, Pende je kazao nekoliko pozdravnih riječi, ali praktično praznoj dvorani.Odmah nakon sto je predstavnik Ministarstva turizma otišao s govornice, tisuću ugostitelja se vratilo u salu i nastavilo sa radom.

Inače, na Kongresu ugostitelja Hrvatske obrtničke komore bili su gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, direktori turističkih zajednica Splita i županije, izaslanici župana i brojni drugi gosti koji su u trenutku bojkota ugostitelja ostali sami u dvorani.

Podsjetimo, na kongresu je bilo najavljeno sudjelovanje ministra Capellija koji nije stigao u Split zbog sjednice Vlade koja je danas u Zagrebu.

Ugostitelji su očekivali odgovore od resornog ministra vezano uz poreznu reformu i najavljeno povećanje PDV-a sa sadašnjih 13 posto na 25 posto od sijećnja iduće godine, protiv čega ugostitelji negoduju već mjesec dana, pojašnjavajući kako će to njihovu uslugu učiniti nekonkurentnom na međunarodnom tržištu.

Facebook Komentari